Δικαστής παροτρύνει τους δικηγόρους να αγνοούν τα emails τους μετά τις 6 το απόγευμα. Τί αναφέρει ο Κανονισμός που εξέδωσε


Οι δικηγόροι στην Αγγλία θα πρέπει υποχρεωτικά να διακόπτουν την εργασία τους για μία ώρα το μεσημέρι για φαγητό και να αγνοούν τα επαγγελματικά emails μετά τις 6 το απόγευμα και πριν τις 8 το πρωί. Αυτό προβλέπει ο Κανονισμός που εξέδωσε πρόσφατα το Οικογενειακό Δικαστήριο της Αγγλίας. Στον Κανονισμό, του οποίου συντάκτης είναι ο Δικαστής Robin Tolson QC, αναφέρεται επίσης ότι «ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τον περισσότερο χρόνο, η κριτική μπορεί μερικές φορές να είναι αναγκαία αλλά σπάνια βελτιώνει την απόδοση».
O Chris Henly QC, πρόεδρος του Ποινικού Δικηγορικού Συλλόγου της Αγγλίας δήλωσε ότι ναι μεν εμπνεύστηκε από τον παραπάνω κανονισμό του Οικογενειακού Δικαστηρίου αλλά ταυτόχρονα θύμωσε καθώς οι ποινικολόγοι δεν έλαβαν αντίστοιχες οδηγίες. Μάλιστα στο εβδομαδιαίο του μήνυμα στα μέλη του Συλλόγου ανέφερε ότι «η πικρή αλήθεια είναι ότι η ευημερία (των δικηγόρων) δεν είναι πρώτη προτεραιότητα και δεν γίνεται σεβαστή. Δεν φαίνεται να ενδιαφέρει όσους έχουν την εξουσία επί των ποινικών δικαστηρίων, οι οποίοι θα έπρεπε να εκδώσουν κι εκείνοι ένα μνημόνιο παρόμοιας γνώσης, σοφίας και σεβασμού με αυτό που συντάχθηκε από το Οικογενειακό Δικαστήριο».
Πρότεινε τέλος ότι ένας τέτοιος Κανονισμός υπογεγραμμένος από ανώτερη Αρχή, θα έπρεπε να υπάρχει σε εμφανές σημείο στην πόρτα κάθε δικαστικής αίθουσας.
(lawgazette.co.uk/legalnews24.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά