Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη διαμεσολάβηση και αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων προανήγγειλε η Συντονιστική Δικηγόρων


Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Προέδρου της, Δημήτρη Βερβεσού, στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2019 στην Αρτα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Συντονιστική Επιτροπή επιβεβαίωσε την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος κατά της υποχρεωτικότητας της διαμεσολάβησης. Περαιτέρω κρίνει ότι, το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου, που έχει τεθεί σε διαβούλευση, μεταβάλει επί τα χείρω τις ήδη ισχύουσες ρυθμίσεις ιδίως κατά το μέρος που α) καταργεί την υποχρεωτική παράσταση του δικηγόρου κατά το υποχρεωτικό της διαμεσολάβησης στάδιο και β)  επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών χωρίς τον καθορισμό ελάχιστων προδιαγραφών λειτουργίας, που θα εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία  και την  ποιοτική παροχή των υπηρεσιών. Η Συντονιστική Επιτροπή στην προσεχή συνεδρίαση της Ολομέλειας στη Λάρισα (1,2 και 3 Νοεμβρίου) θα εισηγηθεί την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».
Περαιτέρω, η Συντονιστική Επιτροπή έκρινε ότι «απαιτούνται άμεσες τροποποιήσεις στον Κώδικα Δικηγόρων προς άρση δυσλειτουργειών και αποσαφήνιση διατάξεων. Οι σχετικές προτάσεις του κλάδου, αφού υιοθετηθούν από την Ολομέλεια, θα υποβληθούν το αμέσως προσεχές διάστημα στον Υπουργό Δικαιοσύνης».

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά