Δικαστής αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο δικαστήριο: Δεχόταν πιέσεις από ανώτερους δικαστές να κρίνει ενόχους 5 κατηγορούμενους


Μέσα στο δικαστήριο προσπάθησε να αυτοκτονήσει δικαστής στη Ταϊλάνδη. Συγκεκριμένα ο δικαστής Khanakorn Pianchana αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος, λίγη ώρα αφότου είχε αθωώσει 5 άνδρες κατηγορούμενους για δολοφονία και οπλοκατοχή, λόγω έλλειψης στοιχείων.
Σε κείμενο που αποδίδεται στον ίδιο, και διαδόθηκε ευρέως στα social media, o Khanakorn φέρεται να υποστήριξε ότι ανώτεροι δικαστές τον πίεσαν να αλλάξει την ετυμηγορία του και καταδικάσει ως  ενόχους τους 5 άνδρες. Αυτό θα σήμαινε ότι οι 3 κατηγορούμενοι θα καταδικάζονταν σε θάνατο και οι 2 θα πήγαιναν φυλακή.  
«Αυτή τη στιγμή και άλλοι δικαστές στη χώρα αντιμετωπίζονται όπως κι εγώ. Αν δεν μπορώ να μείνω πιστός στον όρκο που έδωσα, προτιμώ να πεθάνω από το να ζήσω χωρίς τιμή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επίμαχη επιστολή, που πυροδότησε ανησυχίες ότι οι ανώτεροι δικαστές της Ταϊλάνδης κάνουν κατάχρηση εξουσίας εξυπηρετώντας πολιτικά συμφέροντα.
Εκπρόσωπος της Δικαστικής Υπηρεσίας της Ταϊλάνδης πάντως, δήλωσε στην Bangκok Post ότι ο Khanakorn αυτοπυροβολήθηκε γιατί αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα και άγχος. Ωστόσο, ο Piyabutr Saengkanokkul, γενικός γραμματέας του κόμματος Future Forward της Ταϊλάνδης, επισήμανε ότι ο Khanakorn προσπαθούσε να κάνει γνωστές τις καταγγελίες του για το δικαστικό σύστημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.  
Ο Pianchana υποβλήθηκε σε επέμβαση και σύμφωνα με την Bangkok Post δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, αν και παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Yala, μίας πόλης στη νότια Ταϊλάνδη.( πηγή: lifo.gr)

Σχόλια