Επίθεση σε δικηγόρο από τον πελάτη του την ώρα της δίκης (ΒΙΝΤΕΟ)


Η δουλειά του δικηγόρου δεν είναι μόνο πολύ δύσκολη και απαιτητική,  αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι και άκρως επικίνδυνη. Ο δικηγόρος Vladimir Gagic από το Φοίνιξ της Αριζόνα δέχθηκε επίθεση από τον πελάτη του που υπερασπιζόταν, στο πλαίσιο νομικής βοήθειας, κατά τη διάρκεια της δίκης μέσα στη δικαστική αίθουσα. 
Από το βίντεο φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος Lamont Payne σημειώνει κάτι σε ένα χαρτί και το προωθεί στον δικηγόρο του που κάθεται δίπλα, ο οποίος ωστόσο είναι απορροφημένος στη διαδικασία και δεν φαίνεται κατ αρχήν τουλάχιστον να δίνει σημασία στο έγγραφο. 
Στο επόμενο πλάνο, ο κατηγορούμενος, κι ενώ έχει σηκωθεί προκειμένου να αποχωρήσει από την αίθουσα, επιτίθεται και γρονθοκοπεί με δύναμη στο πρόσωπο τον δικηγόρο, ο οποίος αιφνιδιάζεται. Στη συνέχεια παρεμβαίνουν οι αστυνομικοί και απομακρύνουν τον επιτιθέμενο. Το επεισόδιο συνέβη κατά τη διαδικασία επιλογής ενόρκων. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος, στα 20 χρόνια που ασκεί το επάγγελμα, ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε βίαια επίθεση μέσα στο δικαστήριο. Μάλιστα ζήτησε τη δίωξη του Payne για επίθεση, ενώ σταμάτησε πλέον να εργάζεται ως δικηγόρος νομικής βοήθειας. (legalnews24.gr/lawandcrime.com)

Σχόλια