Ο νέος πρόεδρος και ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου


O Ιωσήφ Τσαλαγανίδης είναι ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, όπως αποφάσισε ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο μετά από σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.
Τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αντεισαγγελέας Βασίλειος Πλιώτας.
Σημειώνεται πως ο κ. Τσαλαγανίδης και ο κ. Πλιώτας είχαν έλθει πρώτοι στην ψηφοφορία της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους έναντι των άλλων υποψηφίων συναδέλφων τους, που είχαν επίσης προκριθεί για τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης γεννήθηκε το 1953. Εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Αύγουστο του 1979 και είχε προαχθεί στο βαθμό του αντιπροέδρου τον Οκτώβριο του 2018. Ο κ. Τσαλαγανίδης, κατέχει την 4η θέση στην επετηρίδα και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα, λόγω συνταξιοδότησης, τον ερχόμενο Ιούνιο.
Ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτας, γεννήθηκε το 1955. Αποχωρεί από το δικαστικό σώμα μετά από τρία χρόνια, δηλαδή την 30η Ιουνίου 2022 και είναι δεύτερος στην επετηρίδα.
Ο κ. Πλιώτας εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Αύγουστο του 2012. (cnn.gr)

Σχόλια