Ποινική δίωξη σε βάρος 38 στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς


Ποινική δίωξη σε βάρος 38 προσώπων, στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς, που φέρονται να συνδέονται με υπόθεση χορήγησης δανείων από την εν λόγω τράπεζα αλλά και την μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό εν μέσω capital controls, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς.
Η δίωξη, κατά περίπτωση, περιλαμβάνει αδικήματα για απιστία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση, ηθική αυτουργία και συνέργεια στο αδίκημα της απιστίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ) καθώς και παράβαση διατάξεων της τραπεζικής νομοθεσίας.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από σχετικό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και αφορά –κατά πληροφορίες– σε μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό την περίοδο των capital controls, χρηματοδότηση αδειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατά παράβαση κανόνων επιμελούς διαχείρισης, καθώς και μεταβίβαση τμήματος χαρτοφυλακίου της Τράπεζας χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Ακολούθησε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά το τέλος της οποίας κινήθηκε η ποινική διαδικασία για 38 πρόσωπα – τραπεζικά στελέχη και ιδιώτες, ενώ οι εισαγγελείς αρχειοθέτησαν την υπόθεση ως προς δύο ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς για τα οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.
Η περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης θα ανατεθεί σε ανακριτή Διαφθοράς.
Στην άσκηση της ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Διαφθοράς κατά των εντολέων τους αντέδρασαν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, σημειώνοντας ότι «η δίωξη αυτή είναι απολύτως παράνομη». (tovima.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά