Εκτός φυλακής ο Φλώρος αξιοποιώντας τον νέο Ποινικό Κώδικα


Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος με περιοριστικούς όρους μετά την αναστολή της ποινής του που αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη της Energa.
Ο Αριστείδης Φλώρος υπέβαλε αίτημα αναστολής της ποινής του και έγινε δεκτό παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Ο Φλώρος έχει καταδικασθεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες σε σχέση και με τα πιστοποιητικά που προσκόμισε πριν από ένα χρόνο για να αποφυλακισθεί, ενώ παραμένει εκκρεμής και η υπόθεση με την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου.
Η αναστολή στην έκτιση της ποινής του Φλώρου δόθηκε με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που κατάργησε τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου και έτσι η απαπειλούμενη ποινή σε βάρος του Φλώρου θα είναι μικρότερη από τα 21 χρόνια που του έχουν επιβληθεί.Του επιβλήθηκε επίσης εγγύηση 50.000 ευρώ.
Οι συνήγοροί του επίσης επισήμαναν στο δικαστήριο ότι έχει επιστρέψει στο Δημόσιο το σύνολο σχεδόν των χρημάτων όπως και στους ΟΤΑ, ενώ έχει εκτίσει ήδη έξι χρόνια από την ποινή του.
Πριν από ένα χρόνο ο Αρ. Φλώρος ειχε επισης αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας, όμως επεστρεψε πολύ γρήγορα στις φυλακές, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης κατά του βουλεύματος αποφυλάκισής του. Παράλληλα, διατάχθηκε έρευνα από από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία στον Φλώρο άνω του 67% .
Κατόπιν ασκήθηκε ποινική δίωξη για έντεκα αδικήματα κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος. Μεταξύ των διωκομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
(πηγή:kathimerini.gr)

Σχόλια

Στήρiξε το LegalNews24.gr