Ζήτησε συγνώμη ο δικαστής που ρώτησε γυναίκα-θύμα βιασμού αν έκλεισε τα πόδια της


O Aμερικανός Δικαστής που είπε σε γυναίκα-θύμα βιασμού ότι έπρεπε να κλείσει τα πόδια της προκειμένου να αποφύγει το βιασμό, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για αυτή την απαράδεκτη δήλωση. Ο δικαστής John Russo πέρασε από πειθαρχικό στο Ανώτατο Δικαστήριο του Νew Jersey των ΗΠΑ για την επίμαχη δήλωση του όταν κατά τη διάρκεια δίκης ρώτησε το θύμα βιασμού αν έκανε κάτι για να αποτρέψει το βιασμό. 
Η άτυχη γυναίκα είχε απευθυνθεί στο δικαστήριο προκειμένου να ζητήσει περιοριστικά μέτρα κατά του βιαστή της και ο δικαστής Russo αρνήθηκε την αίτηση της με την αιτιολογία ότι δεν είχε επαρκείς και πειστικές αποδείξεις. Λέγεται μάλιστα ότι καθόλη τη διάρκεια της δίκης αυτής κοροϊδευε και ειρωνευόταν. 
Η δικηγόρος του δικαστή, η Amelia Carolla, δήλωσε ότι ο πελάτης της καταλαβαίνει ότι αυτές οι φράσεις που χρησιμοποίησε ειπώθηκαν σε μια γυναίκα που κατήγγειλε σεξουαλική επίθεση σε βάρος της και υπονοούν ότι έφταιγε εκείνη. Για το λόγο αυτό λυπάται. Ο Russo δεν μίλησε καθόλου κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής δίκης αλλά η δικηγόρος του προσθεσε ότι έμαθε το μάθημά του και δε θα το ξανακάνει. 
Ωστόσο από τα αρχεία της δίκης του βιασμού, προκύπτει ότι ο Russo περιέπαιζε το θύμα ρωτώντας το επίμονα αν κατά τη διάρκεια της επίθεσης προσπάθησε να κλείσει τα πόδια του. Η απόφαση για την πειθαρχική δίωξη του δικαστή θα ανακοινωθεί σε επόμενη ακρόαση.
(legalnews24.gr/thesun.co.uk)

Σχόλια

Στήρiξε το LegalNews24.gr