Πειθαρχικές ποινές σε δικαστές για καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων- Στον Άρειο Πάγο ο ΔΣΑ για το θέμα


To μεγάλο πρόβλημα καθυστέρησης στην έκδοση πολιτικών αποφάσεων συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποτελούμενης από το Γενικό Γραμματέα κ. Μιχάλη Καλαντζόπουλο και το Σύμβουλο κ. Ευστάθιο Αναλυτή με τον Προϊστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών Πρωτοδίκη κ. Γεώργιο Γρίβα, που πραγματοποιήθηκε την 16η Ιουλίου 2019.
Στη συνάντηση που έλαβε χώρα εκτέθηκαν αναλυτικώς τόσο το πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση πολιτικών αποφάσεων, όσο και η καθυστέρηση του χρόνου προσδιορισμού των εφέσεων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, κατά των αποφάσεων του Ειρηνοδικείων.
Αναφορικά με την καθυστέρηση στην έκδοση των πολιτικών αποφάσεων το πρόβλημα εντοπίστηκε σε δικαστές που καθυστερούν υπέρ του δέοντος την έκδοση αποφάσεων. O Πρόεδρος ενημέρωσε ότι στους συγκεκριμένους δικαστές έχουν επιβληθεί ήδη πειθαρχικές ποινές.
Περαιτέρω ο ΔΣΑ έχει ήδη εκθέσει επανειλημμένως το θέμα και στα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου, γεγονός το οποίο θα πράξει εκ νέου.
Κάνετε Like στη σελίδα του Legalnews24 στο Facebook εδώ
Παράλληλα θα κατατεθεί πρόταση τροποποίησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ώστε μετά την αποχρέωση του φακέλου λόγω καθυστέρησης στην έκδοση απόφασης, η υπόθεση να εισάγεται ΑΜΕΣΑ στο ακροατήριο κατά την πρακτική που ακολουθείται στην ορκωμοσία πραγματογνωμόνων.
Επιπροσθέτως τέθηκε στη συζήτηση το πρόβλημα της εξυπηρέτησης των δικηγόρων, το οποίο αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι κατά την κατάθεση αιτήσεων λήψης ασφαλιστικών μέτρων, καθώς η σειρά που τηρείται είναι κοινή με τους πολίτες που ζητούν παροχή Νομικής Βοήθειας.
Ο Προϊστάμενος δήλωσε ότι θα μελετήσει το ζήτημα και θα ενημερώσει το ΔΣΑ για τις πρωτοβουλίες του. (πηγή:dsa.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά