Αποφυλακίστηκε η δικηγόρος Αθηνών που κατηγορείται για συμμετοχή στη "μαφία των φυλακών"


Αποφυλακίστηκε η δικηγόρος που κατηγορείται ότι συμμετείχε στον εκβιασμό γνωστού ποινικολόγου της Αθήνας από τη λεγόμενη μαφία των φυλακών.
Η δικηγόρος που συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2019 μαζί με άλλα δύο άτομα, για την εκβίαση σε βάρος του δικηγόρου, μετά από παραμονή πέντε μηνών στις φυλακές κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης η οποία έγινε δεκτή και αποφυλακίστηκε στις 10 Ιουλίου 2019.
Στη συγκεκριμένη, αποδόθηκε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε συγκροτηθεί για να αποσπά χρηματικά ποσά με εκβιάσεις, υποκινούμενη από κρατούμενους των φυλακών.
Ειδικότερα και όπως είχε προκύψει, ήταν το πρόσωπο που είχε μεταβεί στο γραφείο του δικηγόρου για να παραλάβει το συμφωνημένο χρηματικό ποσό, το οποίο είχαν απαιτήσει οι δύο συνεργοί της την προηγούμενη μέρα από τον ίδιο με απειλές κατά της ζωής του.
Αφού έλαβε το χρηματικό ποσό, εξήλθε του δικηγορικού γραφείου όπου την ανέμεναν οι δύο συγκατηγορούμενοι της και άπαντες συνελήφθησαν. Πάνω της βρέθηκαν τα χρήματα, τα οποία είχε μόλις λάβει.
Μετά από έρευνα της Αστυνομίας και αξιοποίηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκόμενων, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προέκυψε ότι αυτοί εκτελούσαν εντολές των δύο έγκλειστων στις φυλακές συγκατηγορούμενων τους και ότι είχαν ενταχθεί σε δομημένη ομάδα με διακριτούς ρόλους έκαστος για την άσκηση της παράνομης δραστηριότητας τους.
Μετά την απολογία τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες και οδηγήθηκαν στις φυλακές ενώ η συγκεκριμένη δικηγόρος μετά από πέντε μήνες κράτησης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία έγινε δεκτή και αποφυλακίστηκε.
(πηγή: tribune.gr)

Σχόλια