Νομική Πάτρας: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις- Συνάντηση με Μητσοτάκη ζητούν οι φορείς - Η απόφαση της Κεραμέως για ανάκληση της συγκρότησης Επιτροπής στη Σχολή

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κατάργηση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, την οποία εξήγγειλε η νέα Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ήδη η νέα Υπουργός Παιδείας ανακάλεσε με απόφασή της στις 16.7.2019 την αριθμ. 107670/Ζ1/03.07.2019 υπουργική απόφαση με θέμα «Σύσταση και συγκρότηση εννεαμελούς Επιστημονικής Επιτροπής για την κατάρτιση του πρώτου προγράμματος σπουδών του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών» (ΥΟΔΔ΄428).
Δείτε την απόφαση εδώ
Εν τω μεταξύ στις 24 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το θέμα της κ.Κεραμέως με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ.Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, χωρίς να υπάρξει κάποια εξέλιξη επί του ζητήματος.
Φορείς της Πάτρας ζητούν άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με στόχο να του εκθέσουν τις θέσεις τους υπέρ της ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών έχει εκδώσει ψήφισμα για το θέμα. Δείτε το εδώ
Την αντίθεση του στην απόφαση της νέας υπουργού Παιδείας Ν.Κεραμέως να καταργήσει τη Νομική Πατρών έχει εκφράσει με ανακοίνωσή του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών. Δείτε τη εδώ

Σχόλια

Ο χρήστης χρήστος ρουγκάλας είπε…
για να καταργηθεί μια σχολή θα πρεπε ήδη να λειτουργεί...εδώ δεν έχουμε καν ίδρυση