Χρηματοδότηση 200 χιλιάδες ευρώ ενέκρινε ο Υπουργός Δικαιοσύνης για τα δικαστήρια της Χίου


Χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου Χίου ενέκρινε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εργασίας και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη.
Ο κ. Μηταράκης ανέφερε στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι αφενός μεν η κατάσταση του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου είναι άσχημη, αφετέρου τόνισε ότι θα πρέπει να επανεκκινηθεί η διαδικασία για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ασχέτως της κατάληξης που θα έχει η δικαστική διαδικασία με τον προηγούμενο ανάδοχο του έργου, που έχει κριθεί έκπτωτος.
Ο κ. Τσιάρας, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα, ενέκρινε άμεσα χρηματοδότηση, ύψους 200.000 ευρώ, για την κτιριακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου, ενώ ανέλαβε να διερευνήσει τα δεδομένα για το νέο Δικαστικό Μέγαρο.
«Η αναβάθμιση των υποδομών της Χίου είναι βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης. Στόχος μας είναι το νησί μας να έχει σύγχρονο και λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο» επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης μετά το πέρας της συνάντησης.
Και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενέκρινε σήμερα χρηματοδότηση, ύψους 200.000 ευρώ, για την αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου, ενώ ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο χρονικό διάστημα όπου θα έχουμε πλήρη εικόνα για την κατάσταση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ώστε να δρομολογηθεί η επανέναρξη αυτού του έργου. Βήμα-βήμα προσπαθούμε να βάλουμε τη Χίο στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής. Τώρα μπορούμε».
(πηγή:naftemporiki.gr)

Σχόλια