Μειωμένη ποσόστωση των δικηγόρων στην κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων: Ανακοίνωση του ΔΣΑ


Την έντονη διαμαρτυρία του για τη μείωση της ποσόστωσης των δικηγόρων στην κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων που διενήργησε ο Άρειος Πάγος για τις βουλευτικές εκλογές της 7.7.2019, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας.
Από την επισκόπηση των στοιχείων του Αρείου Πάγου προκύπτει ότι οι Δικηγόροι που έχουν διοριστεί πανελλαδικά ως τακτικοί και αναπληρωματικοί καλύπτουν το 75,90% των πραγματοποιηθέντων διορισμών, αντί του προβλεπόμενου μέχρι τώρα ποσοστού 77,5%. Αντίθετα παρατηρείται αύξηση της ποσόστωσης των δικαστικών υπαλλήλων κατά 1%, αναφέρει ο ΔΣΑ.
«Η μείωση των διορισμών των Δικηγόρων έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία και ευθύνη του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου όπως πληροφορηθήκαμε και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή μας και χωρίς μέχρι σήμερα να μας έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως η σχετική απόφαση.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αδικαιολόγητη αυτή απόφαση που συνιστά ανεπίτρεπτη δυσμενή μεταχείριση των δικηγόρων και μεταβάλει επί τα χείρω την ήδη μειωμένη εκπροσώπησή μας», σημειώνει ο ΔΣΑ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΔΣΑ μήπως πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του πρώτα; Από ποια διάταξη νόμου προβλέπεται ο αποκλεισμός δικηγόρου από τη συμμετοχή του στη διαδικασία εκλογής δικαστικών αντιπροσώπων λόγω οφειλής στο ΔΣΑ; Να υπάρξει ρητή νομοθετική ρύθμιση και για αυτό το θέμα γιατί αυθαιρεσίες υπάρχουν από όλες τις πλευρές (και των δικηγορικών συλλόγων περιλαμβανομένων).

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά