Δύο γυναίκες στην ηγεσία του Αρείου Πάγου


Σε αλλαγή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου προχώρησε η κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή, 31.5.2019, περίπου ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές.
Στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο επιλέχθηκαν η Δήμητρα Κοκοτίνη ως η νέα εισαγγελέας και η Ειρήνη Καλού ως η νέα πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου.
Η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δήμητρα Κοκοτίνη ήταν στην  τελευταία θέση κατά σειρά αρχαιότητας. Η κ. Κοκοτίνη, γεννήθηκε το 1954, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981, προήχθη στο βαθμό της αρεοπαγίτη τον Δεκέμβριο του 2014 και αναμένεται να έχει μπροστά της διετή θητεία. Πρόσφατα η κ. Κοκοτίνη προήδρευσε στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που έκρινε το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ειρήνη Καλού είναι γνωστή από την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου την οποία χειρίστηκε ως ανακρίτρια. Γεννήθηκε το 1954, στην Ηλιούπολη Αττικής και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981. Η κ. Καλού προήχθη πρόεδρος Πρωτοδικών το 1997 και στον βαθμό του εφέτη το 2000. Πρόεδρος εφετών προήχθη το 2009 ενώ το 2014 πέρασε το κατώφλι του Αρείου Πάγου. Το 2018 η κ. Καλού έγινε αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
(πηγή:newsbeast.gr)

Σχόλια

Αρθρογραφία

Αρθρογραφία
του Γιώργου Καζολέα, Δικηγόρου