Xρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους δικαστικούς λειτουργούς


To θέμα της χρήσης των κοινωνικών δικτύων από δικαστές ανοίγει με σχετική ανακοίνωσή του το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους δικαστικούς λειτουργούς αποτελεί ένα από τα πλέον επίκαιρα ζητήματα της ευρύτερης θεματικής της δικαστικής δεοντολογίας και- ευλόγως- απασχολεί τα εθνικά και διεθνή δικαστικά όργανα, αφού η επίδρασή τους στη διαγραφή των ορίων μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας θέτει νέες προκλήσεις για τη δικαστική αμεροληψία και ανεξαρτησία.
Με τις σκέψεις αυτές, το κατωτέρω, μεταφρασμένο στα ελληνικά κείμενο του Παγκόσμιου Δικτύου Δικαστικής Ακεραιότητας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με τίτλο «Χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από δικαστές», έχουμε την πεποίθηση ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη του σχετικού προβληματισμού και στην Ελλάδα. Το κείμενο αυτό αποτέλεσε τη βάση συζήτησης για τη συνάντηση εμπειρογνωμόνων του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη μεταξύ 5 και 7 Νοεμβρίου 2018, τα συνοπτικά πρακτικά της οποίας είναι διαθέσιμα στον υπερσύνδεσμο http://www.poderjudicial.es/stfls/CIEJ/FICHEROS/Report%20EGM%20Social%20Media%20-%20final.pdf ".

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά