Σύλληψη δύο δικηγόρων για τη "μαφία των φυλακών"


Σε συνέχεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής για την υπόθεση με τους Αλβανούς κακοποιούς που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αλλά και για σωρεία αξιόποινων πράξεων μέσα στις φυλακές, όπως εκβιασμοί, συμβόλαια θανάτου και εμπόριο ναρκωτικών, συνελήφθησαν, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη Αθηνών, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ένας 65χρονος άντρας και μία 45χρονη γυναίκα, δικηγόροι και οι δύο.
Οι δύο δικηγόροι Αθηνών φέρονται να είχαν επαφές με τον «εγκέφαλο» της εγκληματικής οργάνωσης και να έχουν καταγραφεί τηλεφωνικές τους συνομιλίες μαζί του.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η γυναίκα είναι η δικηγόρος του φερόμενου «εγκεφάλου» και ο άντρας είναι ο δικηγόρος της αντιδίκου εταιρείας με τον Αρ.Φλώρο στην υπόθεση της Energa, που είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας από την ίδια οργάνωση.
Με τα άτομα που στην ουσία αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν λοιπόν φέρεται να ανέπτυξε επαφές,ενώ φέρονται και οι δύο δικηγόροι να είχαν δοσοληψίες μαζί τους και να ήταν αρκετά ενήμεροι για τις κινήσεις τους.
Πρόκειται πάντα, για την ίδια δικογραφία που αφορά και προηγούμενες συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική, που έβαλε τέλος σε μία νέα υπόθεση εκβιασμού σε βάρος γνωστού ποινικολόγου και πρώην πολιτικού, ενώ μέσω των προηγούμενων συλλήψεων απετράπησαν η εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος ενός Πακιστανού και η διακίνηση ναρκωτικών σε νησί του Αιγαίου. Είχε προηγηθεί βεβαίως και η δολοφονία ενός εκ των μελών του κυκλώματος στις φυλακές λίγο πριν κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη για την δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.
Για τη σύλληψη των δύο δικηγόρων εξέδωσε ανακοίνωση το Υπουργείο Δικαιοσύνης:
«Με αφορμή τις σημερινές συλλήψεις δύο δικηγόρων Αθηνών από την Ελληνική Αστυνομία, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» που δρούσε στις φυλακές Κορυδαλλού το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαναλαμβάνει ότι παρά το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κουβάρι βίας και εγκλήματος, μέσα ή έξω από τις φυλακές, σιγά-σιγά ξεπλέκεται.
Η ανάπτυξη των εγκληματικών φαινομένων αντιμετωπίζεται μεθοδικά και συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης».
(πηγή:news247.gr)

Σχόλια

Στήρiξε το LegalNews24.gr