Ισόβια σε 57χρονο Γερμανό που δηλητηρίαζε τα σάντουιτς των συναδέλφων του


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το περιφερειακό δικαστήριο του Bielefeld ένας Γερμανός, ο οποίος δηλητηρίαζε τα γεύματα των συναδέλφων του. Αποτέλεσμα των πράξεων του ήταν να αφήσει έναν άνδρα σε κόμμα και δύο ακόμη με σοβαρή βλάβη στα νεφρά τους.
Σύμφωνα με τον Guardian ο 57χρονος, που κατονομάστηκε μόνο ως "Klaus O", συνελήφθη πέρυσι σε μια εταιρεία μεταλλικών εξαρτημάτων στην πόλη Schloss Holte-Stukenbrock, όταν κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε να βάζει σκόνη στο σάντουιτς ενός συναδέλφου του. Στο σπίτι του είχε βρεθεί ένα μικρό χημικό εργαστήριο και σειρά ουσιών.
Οι εργαστηριακοί έλεγχοι έδειξαν πως η σκόνη ήταν μια σχεδόν άγευστη ουσία που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη οργάνων. Περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν πως η σκόνη περιείχε υδράργυρο, μόλυβδο και κάδμιο.
Ένας άνδρας έπεσε σε κόμμα ενώ άλλοι δύο συνάδελφοι του δράστη υπέφεραν από σημαντικές και μόνιμες βλάβες στα νεφρά τους.
Ο κατηγορούμενος παρέμεινε σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της δίκης και οι εισαγγελείς δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν το κίνητρό του. Ο "Klaus Ο" δεν δικαιούται μείωση ποινής αφού ο δικαστής διαπίστωσε ότι ήταν «κίνδυνος για το ευρύ κοινό».
Η αστυνομία ανέφερε ότι διερευνά τους θανάτους 21 εργαζομένων στον ίδιο χώρο εργασίας από το 2000. (news247.gr)

Σχόλια