5oς Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης από την ΕLSA Greece


H ELSA Greece διοργανώνει και φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, τον Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης (ΕΔΕΔ), ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό διαγωνισμό προσομοίωσης ελληνικού δικαστηρίου, και την πιο σταθερή, συμπαγή και χαρακτηριστική διοργάνωση της. Χάρη σε αυτόν τόσο φοιτητές όσο και ασκούμενοι της Νομικής Επιστήμης έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική νομική γνώση και να λάβουν μια πρόγευση του νομικού επαγγέλματος.
Ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα προσομοιώσει δύο Δικαιοδοσίες, μια Ιδιωτικού και μια Δημοσίου Δικαίου. Η υπόθεση που θα προσομοιωθεί ενώπιον Διοικητικού Δικαστηρίου θα εφάπτεται μια ακυρωτική διαφορά του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετική με την παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από την άλλη, ενώπιον Πολιτικού Δικαστηρίου θα προσομοιωθεί μια διαφορά Εμπορικού Δικαίου. Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι της Υπόθεσης Δημοσίου Δικαίου θα είναι η κυρία Πρεβεδούρου Ευγενία και ο κύριος Βλαχόπουλος Γιώργος, ενώ Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι της Υπόθεσης Ιδιωτικού Δικαίου θα είναι οι κύριοι Αρβανιτάκης Παρασκευάς και Μπαμπινιώτης Δημήτρης.
O Διαγωνισμός διακρίνεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται την υπόθεση έως ότου την υποβολή του δικογράφου τους. Μετά την κατάθεση του δικογράφου, ξεκινάει η προετοιμασία για την δεύτερη φάση, ήτοι την προφορική διαδικασία. Η προφορική διαδικασία διεξάγεται δύο μέρες. Την πρώτη μέρα διεξάγονται οι ημιτελικοί, ενώ την δεύτερη ο μεγάλος τελικός.
Τόσο οι Περιλήψεις των Υποθέσεων Εργασίας των δύο Εικονικών Δικών του Διαγωνισμού, όσο και οι όροι Διεξαγωγής του 5ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης, τους οποίους σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικά πριν συμπληρώσετε την Αίτηση Συμμετοχής, βρίσκονται στους ακόλουθους συνδέσμους:
α) Περίληψη Υπόθεσης Εργασίας Εικονικής Δίκης Ενώπιον Πολιτικού Δικαστηρίου: https://drive.google.com/…/139MJp4CCKr6bcFujavhZ7crID…/view…
β) Περίληψη Υπόθεσης Εργασίας Εικονικής Δίκης Ενώπιον Διοικητικού Δικαστηρίου: https://drive.google.com/…/1UKxvrKHbT_ATuh28CTnfkIg2b…/view…
γ) Όροι Διεξαγωγής 5ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης της ELSA Greece: https://drive.google.com
Ο Διαγωνισμός θα λάβει χώρα στις αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Εφετείου Αθηνών στις 12, 13 και 14 Απριλίου του 2019.
Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ανοίξει θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 23:59. Η αίτηση είναι ατομική με δυνατότητα δήλωσης προτεινόμενων συμπαικτών και βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfBAnIqkXzF3FFqGIoxrQUu8h6fIqh6FIeq-75UDYaxse553Q/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR2higVmQlgCBdRdsE5rHXE1498-gD1YXirzmg5pTUPBXVO8voQli5gHkbk

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά