Αποζημίωση 20.000 ευρώ σε βάρος εργοδότη για παρενόχληση και προσβλητική συμπεριφορά σε εργαζόμενη υπάλληλό του


Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαίωσε εργαζόμενη – μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» και ακύρωσε την απόλυσή της καταδικάζοντας μάλιστα τον εργοδότη της σε ποσό αποζημίωσης 20.000€ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση», ο συγκεκριμένος εργοδότης σχεδόν καθημερινά παρενοχλούσε, προσέβαλε και απαξίωνε την εργαζόμενη, απευθυνόμενος με σεξιστικά σχόλια, ανήθικες προτάσεις και ύβρεις προς αυτή.
Όπως προκύπτει από την απόφαση του Πρωτοδικείου, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει ο Σύλλογος, ο εργοδότης αποκαλούσε την εργαζόμενη «άχρηστη, ανίκανη, δεν αξίζεις τίποτα, τέτοια τσουλάκια επιβιώνουν» αλλά και με τις εξής φράσεις: «γλωσσού, οι γυναίκες που μιλάνε όπως εσύ πρέπει να κρεμάγονται από τη γλώσσα» και «αποβλακωμένο πλάσμα που δεν έχει ζωή επάνω του». Την αποκαλούσε μάλιστα κατ’ επανάληψη «τσουλί» εν μέσω ύβρεων και κατηγοριών για την σεξουαλική της ζωή.
Όταν η εργαζόμενη βρήκε το θάρρος και αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω, ο εργοδότης φρόντισε να την απομακρύνει από την εργασία δίχως να της καταβάλει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα. Το Δικαστήριο συνολικά αναγνώρισε απαιτήσεις ύψους 36.839,50€, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά