Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου


Αναβλήθηκε για τις 16 Ιανουαρίου 2019 η δίκη για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου της Αθήνας, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο δικηγορικό του γραφείο πριν από ένα χρόνο.
Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης γιατί ένας βασικός μάρτυρας που είναι κρατούμενος στις φυλακές δήλωσε ότι δεν θέλει να εμφανιστεί στη δίκη. Πρόκειται για συγκρατούμενο των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο κελί με τους Αλβανούς κακοποιούς και μπορεί να ρίξει φως σε «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης όπως τόνισε η εισαγγελέας της έδρας.
«Πρόκειται για απαραίτητη κατάθεση προκειμένου το Δικαστήριο να σχηματίσει δικανική πεποίθηση. Υπάρχουν ομιχλώδη στοιχεία του κατηγορητηρίου που πρέπει να διευκρινιστούν» τόνισε η εισαγγελέας, προτείνοντας να γίνει δεκτό και το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν επίσης τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν από τους κατηγορουμένους.
Σύμφωνα με το skai.gr, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε, αφού πρώτα αποσαφήνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για παρέλευση του 18μήνου της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων αφού κρατούνται και για άλλες αιτίες, να αναβάλλει την υπόθεση και να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα-κρατούμενου, ενώ έκανε δεκτό και το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι τρεις μάρτυρες.

Σχόλια