Νέα Πρόεδρος του ΣτΕ η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου


H Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η έως τώρα αντιπρόεδρος του ΣτΕ επελέγη από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Το υπουργικό συμβούλιο δεν επέλεξε ως πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο ο οποίος εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα προέδρου, ούτε και τη νεότερη αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου το όνομα της οποίας είχε ακουστεί για τη θέση του προέδρου.
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου από τις πλέον γνωστές ανώτατες δικαστικούς λειτουργούς επελέγη πρώτη και από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής κατά την πρόσφατη διαδικασία, ενώ από την ίδια διαδικασία είχαν επιλεγεί και οι Αθ. Ράντος και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.
Η κ. Σακελλαροπούλου μετά την επιλογή της δήλωσε: «Αισθάνομαι την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την οποία με επέλεξε το Υπουργικό Συμβούλιο, ως τιμητικό βάρος, που με καλεί να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις…Και έχω την ελπίδα ότι, σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου, το Ανώτατο Δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, θα προχωρήσει όπως απαιτεί η παράδοσή του και ο συνταγματικός του ρόλος, στα πλαίσια του κράτους δικαίου και της δημοκρατικής παράδοσης της χώρας»
Ως νέοι αντιπρόεδροι στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιλέχθηκαν οι σύμβουλοι του ΣτΕ Δημήτριος Σκαλτσούνης και ο Μιχάλης Πικραμένος.
Για την αντιπροεδρία του Αρείου Πάγου επελέγη ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Ιωσήφ Τσαλαγανίδης , ο οποίος ήταν πρώτος στην προτίμηση της Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και οι αρεοπαγίτες Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκκοτίνη.
(in.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά