Επιστρέφει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος. Ακυρώθηκε το Βούλευμα Αποφυλάκισης


Το δρόμο για τις φυλακές παίρνει ξανά ο καταδικασθείς σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο της Energa, Αριστείδης Φλώρος.
Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31.8, την έφεση που άσκησε το μεσημέρι της ίδιας μέρας κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας. Με το διατακτικό του βουλεύματος ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του.
Το επίμαχο βούλευμα αποφυλάκισης του Φλώρου χαρακτηρίστηκε «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη, καθώς δέχθηκε χωρίς περαιτέρω έλεγχο, ότι ο Αριστείδης Φλώρος είναι ανάπηρος σε ποσοστό 70% βάσει σχετικής βεβαίωσης του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).
Στις 31.7.2018 η αρμόδια Εισαγγελέας στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, εισηγείτο επί λέξει: «Να διαταχθεί η υπό όρον απόλυση του Αριστείδη Φλώρου, κρατούμενου του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας και να του επιβληθεί υπό τον όρο της ανάκλησης της υπό όρο απόλυσης, η υποχρέωση απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέχρι τη  λήξη του υπολοίπου της ποινής του». Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση και διατάχθηκε η αποφυλάκιση του Φλώρου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».
Υπενθυμίζεται ότι στον Α.Φλώρο έχει επιβληθεί και άλλη ποινή κάθειρξης 13 ετών για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου το Νοέμβριο του 2014. (πηγή: newsbomb.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά