Ποιός είναι ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου


Εκτός κυβέρνησης τέθηκε ο Σταύρος Κοντονής, και τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέλαβε ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου.
Ο Μιχάλης Καλογήρου είναι δικηγόρος και διατέλεσε παλαιότερα νομικός σύμβουλος του Νίκου Παππά έχοντας αναλάβει την ευθύνη για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφιακού σήματος, ενώ συμμετείχε και στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα της ΕΡΤ.
Έχει σπουδάσει στην Ιταλία όπου και εργάστηκε ένα διάστημα , όμως γύρισε και συνεργάστηκε με δικηγορικά γραφεία, ένα εκ των οποίων και του Φώτη Κουβέλη, ενώ αποτελεί μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Συνεργάστηκε επίσης και με την ομάδα του εκλιπόντος Γιάννη Σταμούλη για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων για τα θύματα του Διστόμου από τους Ναζί.
Έχει εξειδικευτεί σε ζητήματα που συνδέονται με το Δίκαιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμμετέχοντας στη δικηγορική εταιρεία του Σωτήρη Φέλιου, με δραστηριοποίηση στο Δίκαιο των ΜΜΕ.
Τον Φεβρουάριο του 2014 εξελέγη σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Τον Μάιο του 2015 ορίσθηκε μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Διετέλεσε επίσης γενικός γραμματέας της Yπηρεσιακής Κυβέρνησης (Αύγουστος -Σεπτέμβριος 2015) με απόφαση της τ. πρωθυπουργού και προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου.
Είναι μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν μέλος της νεολαίας του Συνασπισμού από μαθητής. (in.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά