Διασπάται σε 3 πρωτοδικεία το Πρωτοδικείο Αθηνών


Την πρόθεση της Κυβέρνησης να διασπάσει το Πρωτοδικείο Αθηνών σε τρία Πρωτοδικεία επανέλαβε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Κοντονής ενημέρωσε τους  δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς σε επίσκεψή του στην Εισαγγελία και στο Πρωτοδικείο Αθηνών, σχετικά με την αμετάκλητη απόφαση της Κυβέρνησης για τη διάσπαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και την ψήφιση εντός των επόμενων μηνών του νομοσχεδίου στο οποίο θα καθορίζεται ο τρόπος επιλογής της έδρας των δύο νέων Πρωτοδικείων Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Επίσης έγινε ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και τον διορισμό των πρώτων δικαστικών υπαλλήλων καθώς και για την ολοκλήρωση του νομοσχέδιου για την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας.
Αντίδραση υπήρξε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο πρόεδρος του οποίου κ. Δημήτρης Βερβεσός, συγκάλεσε την Τετάρτη 16/5 το προεδρείο του Συλλόγου, με σκοπό να προγραμματίσει έκτακτη σύγκληση του ΔΣ του ΔΣΑ την ερχόμενη εβδομάδα, με μόνο θέμα την εξαγγελία του Υπουργού για τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σχόλια

Ο χρήστης Β. ΝΟΥΛΕΖΑΣ lawofficenoulezas@gmail.com είπε…
Αν ο κΥπ.Δικαιοσύνης Διαγάνειας&Ανθρωο.Δικαιωματων δεν.ενημερωσε γκαιρα ρην.δικηγορικλη Κοινλοτγτα τλοτς δικαοολογημλενα αυτλη θα αντιτεθει στά σχεδια του

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά