Σε κάθειρξη 31 ετών καταδικάστηκε προπονητής ποδοσφαίρου για σεξουαλική κακοποίηση 12 νεαρών παιχτών

Σε κάθειρξη 31 ετών καταδικάστηκε πρώην προπονητής ποδοσφαίρου στην Αγγλία για την κακοποίηση 12 νεαρών παιχτών. Καταδικάζοντας τον Βarry Bennell για τα δεκάδες αδικήματα που διαπράχθηκαν μέσα σε μια δεκαετία, η δικαστής, Clement Goldstone, χαρακτήρισε τον 64χρονο προπονητή ως «ενσάρκωση του κακού».  «Σε αυτά τα αγόρια εμφανιζόσασταν ως θεός ... στην πραγματικότητα, ήσασταν ο η ενσάρκωση του διαβόλου. Κλέψατε την παιδική τους ηλικία και την αθωότητά τους για να ικανοποιήσετε τις δικές σας διαστροφές», είπε χαρακτηριστικά η δικαστής.  
Το κοινό στην δικαστική αίθουσα ξέσπασε σε χειροκρότημα όταν ανακοινώθηκε η ποινή και με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η πολύκροτη υπόθεση με τις σοκαριστικές λεπτομέρειες.  Μιλώντας έξω από το δικαστήριο, ο Andy Woodward, θύμα του προπονητή, είπε ότι είχε ανάμεικτα συναισθήματα. «Καμία ποινή δεν είναι αρκετά μεγάλη για αυτόν τον άνθρωπο που δεν έδειξε ποτέ μεταμέλεια».  
Ο κατάλογος των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης οδήγησε άλλους 86 ανθρώπους να κάνουν καταγγελίες εναντίον του πρώην προπονητή των ομάδων Manchester City και Crewe Alexandra.  Η δικαστής φέρεται να δήλωσε πως ο Bennell θα πεθάνει μέσα στη φυλακή καθώς με τα νέα στοιχεία υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν και άλλες δίκες.
Ο Bennell παρακολουθούσε αμίλητος τις μαρτυρίες όσων είχε βιάσει και κακοποιήσει ως παιδιά, και άκουσε τις δραματικές περιγραφές για το πώς οι αποτρόπαιες πράξεις του κατέστρεψαν τη ζωή πολλών ανθρώπων, καθώς κάποια από τα θύματά του έχουν αυτοκτονικές τάσεις, άλλα στράφηκαν στο ποτό και τα ναρκωτικά ενώ πολλά εξακολουθούν να υποφέρουν από κατάθλιψη, άγχος, κρίσεις πανικού και εφιάλτες.   
«Δεν το ήθελα, δεν το ζήτησα και δεν το απόλαυσα. Ήμουν παιδί και στην ηλικία μεταξύ 10 και 13 ετών αυτό το τέρας αποφάσισε πως θα είχε πλάκα να με χρησιμοποιήσει σαν παιχνίδι του σεξ. Ο πατέρας μου δυσκολεύεται να πιστέψει πως με πήγαινε για ποδόσφαιρο ώστε να γίνω ο ποδοσφαιριστής που πάντα ονειρευόμουν, ενώ στην πραγματικότητα με πήγαινε στην κόλαση», είπε το νεαρότερο σε ηλικία από τα θύματα του Bennell.   
Η Eleanor Laws, δικηγόρος υπεράσπισης του Bennell, είπε μεταξύ άλλων πως ο πελάτης της έπαιρνε αντικαταθλιπτικά και είχε υποβληθεί σε θεραπείες για να διαχειριστεί την παιδοφιλία. Απευθυνόμενη στον Bennell, η δικαστής είπε: «Δυστυχώς, δεν μάθατε την σημασία της μεταμέλειας».   
Ο πρώην προπονητής ποδοσφαίρου είχε επταετείς συνεργασίες με τις Manchester City και Crewe Alexandra. Κρίθηκε ένοχος για την κακοποίηση 12 παιδιών ηλικίας από 8 έως 14 ετών την περίοδο 1979-1991, όταν ήταν στις δύο ακαδημίες ποδοσφαίρου.   
Μιλώντας έξω από το δικαστήριο, ο Micky Fallon, ένα από τα θύματα του Bennell, είπε πως η καταδίκη αντικατοπτρίζει την σοβαρότητα των εγκλημάτων και τη δυστυχία που προκάλεσε. «Σήμερα κοιτάξαμε κατάματα το διάβολο και χαμογελάσαμε επειδή Barry Bennell, σε κερδίσαμε. Σήμερα σου επιστρέψαμε την ντροπή, τις τύψεις και την θλίψη μας. Που ποτέ δεν θα έπρεπε να είναι δικά μας εξαρχής», είπε το θύμα. (πηγή:lifo.gr)

Σχόλια