Βόμβα στο Εφετείο Αθηνών- Θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή στις 22/12

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, τα ξημερώματα της Παρασκευής 22/12/2017. Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν σε τσάντα, την οποία άφησαν μπροστά από το κτίριο άγνωστοι και πυροδοτήθηκε στις 03.25, προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπ.Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, οι δράστες πυροβόλησαν κατά του αστυνομικού φρουρού. Στο σημείο της επίθεσης έχει βρεθεί ένας κάλυκας φυσιγγίου, ο οποίος έχει παραληφθεί από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στα Εξάρχεια ένα καμένο βαν, που εκτιμάται ότι είναι το όχημα διαφυγής των δραστών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, λόγω της βομβιστικής ενέργειας, το Εφετείο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό.
Στις 11.00΄ π.μ. τα ποινικά δικαστήρια του Εφετείου που συνεδριάζουν μετά από διακοπή κατά τη σημερινή ημερομηνία (22-12-2017) θα συνεδριάσουν στις προκαθορισμένες αίθουσες, προκειμένου να ανακοινώσουν τη σημερινή διακοπή της συνεδρίασης.
Το Ειρηνοδικείο Αθηνών λειτουργεί κανονικά (όχι έδρες). Η πρόσβαση στο Ειρηνοδικείο και Εφετείο θα γίνεται από την οδό Δέγλερη. (in.gr/dsa.gr)

Σχόλια