Νομικός Αγώνας Επιχειρηματολογίας για την Τρομοκρατία και το Οργανωμένο Έγκλημα

Για 6η συνεχή χρονιά, η ELSA Athens γιορτάζει την Ημέρα της ELSA (ELSA Day), μία ημέρα αφιερωμένη στη διοργάνωση ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων και από τις 43 χώρες-μέλη του δικτύου της ELSA, με θεματικό άξονα, αυτή τη χρονιά, την «Πρόσβαση στη Δικαιοσύνη χωρίς σύνορα» (“Access to Justice Beyond Borders”).
Στις 29 Νοεμβρίου 2017, η ELSA Athens διοργανώνει Νομικό Αγώνα Επιχειρηματολογίας (Legal Debate) που θα αφορά σε υπόθεση που άπτεται της ειδικότερης θεματικής «Καταπολεμώντας την Τρομοκρατία και το Οργανωμένο Έγκλημα» (“Fighting Terrorism and Organized Crime”).
Στο Debate που θα διεξαχθεί ενώπιον κοινού, θα λάβουν μέρος δύο ομάδες φοιτητών, οι οποίες θα συγκρουστούν μεταξύ τους με νομικά επιχειρήματα, δηλαδή η μία ομάδα θα λάβει θέση υπέρ του προσφεύγοντος και η άλλη ομάδα υπέρ του καθ’ ου η προσφυγή. Την ακαδημαϊκή επίβλεψη και το συντονισμό των δύο ομάδων έχει αναλάβει ο κύριος Γ. Κυριακόπουλος, Λέκτορας Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Καλούνται όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σε μία εκ των δύο ομάδων, να αποστείλουν πλήρες βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται οι βαθμοί στα μαθήματα του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και του Γενικού Ποινικού Δικαίου, καθώς και του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, εφόσον το έχουν επιλέξει.
Τα βιογραφικά θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση vpaa.athens@elsa-greece.org το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 23.59.

Σχόλια