Αστυνομικός έδεσε με χειροπέδες 8χρονο με ειδικές ανάγκες: Για υπερβολική χρήση βίας κάνει λόγο το Δικαστήριο

Σύμφωνα με απόφαση Ομοσπονδιακού δικαστή στις ΗΠΑ, o αστυνομικός που έδεσε με χειροπέδες τα χέρια 8χρονου με ειδικές ανάγκες, έκανε υπερβολική χρήση βίας και αντέδρασε με υπερβάλλοντα ζήλο στην κακή συμπεριφορά του παιδιού, ενώ το ίδιο φέρεται να έπραξε και σε ένα ακόμη 9χρονο αγόρι.  
Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, η οποία κατέθεσε την αγωγή για λογαριασμό των παιδιών, δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαιώνει τη θέση της ότι τα σχολεία δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αστυνομικούς για να αντιμετωπίζουν αντιδραστικά παιδιά, ιδιαίτερα παιδιά με αναπηρίες.  
Τα παιδιά στα οποία ο αστυνομικός φόρεσε χειροπέδες έχουν διαγνωσθεί με τη διαταραχή έλλειψης προσοχής / υπερδραστηριότητα, μια κατάσταση που δυσκόλευε να συγκεντρωθούν και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. «Ο δικαστής αποφάσισε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι αντισυνταγματική και πιστεύουμε ότι αυτό είναι χρήσιμο στις προσπάθειές μας», δήλωσε η Claudia Center, δικηγόρος του ACLU, η οποία χαρακτήρισε «τραγική πολιτική» την αστυνόμευση στα σχολεία, ιδιαίτερα στα  δημοτικά.  
Ο αστυνομικός που προέβη σε αυτή την ενέργεια, ονομάζεται Kevin Sumner, και δεν έκανε δηλώσεις, όπως επίσης και το γραφείο του σερίφη με το οποίο προσπάθησαν να επικοινωνήσουν οι δημοσιογράφοι.  
Οι τακτικές των σχολικών αστυνομικών έχουν μπει στο στόχαστρο τον τελευταίο καιρό. Οι ίδιοι λένε ότι βοηθούν τα σχολεία να είναι ασφαλή, αλλά οι επικριτές τους υποστηρίζουν  ότι κάποιοι χρησιμοποιούν βίαιες τακτικές για να αντιμετωπίσουν θέματα σχολικής πειθαρχίας, ποινικοποιώντας μια συνηθισμένη κακή συμπεριφορά.  
Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, το προσωπικό σε δύο δημοτικά σχολεία στην κομητεία του Kenton κάλεσε τον βοηθό σερίφη αφού τα δυο παιδιά χτύπησαν τους δασκάλους. 
Ο Sumner εμφανίζεται στο βίντεο να φοράει τις χειροπέδες στα μπράτσα του παιδιού και πίσω από την πλάτη καθώς οι καρποί του ήταν πολύ μικροί.  Ο αστυνομικός μιλά με αυστηρό ύφος στο 8χρονο αγοράκι, το οποίο κλαίει συνεχώς και χτυπάει τα πόδια του, λέγοντας ότι πονάει. «Να μην κουνιέσαι έτσι. Ή θα κάνεις ό,τι σου λέμε ή θα υποφέρεις από τις συνέπειες», ακούγεται να λέει ο Sumner. (πηγή:lifo.gr)

Σχόλια