Δικαστήριο δικαιώνει το PKK και απορρίπτει προσφυγή της Τουρκίας κατά 40 Κούρδων ανταρτών

Το Εφετείο των Βρυξελλών, στο οποίο είχαν προσφύγει η Τουρκία αλλά και η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία, επικύρωσε την απόφαση που είχε ληφθεί τον Νοέμβριο του 2016 και αφορούσε περίπου 40 Κούρδους αντάρτες. Οι κατηγορούμενοι φέρονταν ότι στρατολογούσαν μέλη για το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και εκβίαζαν μέλη της κουρδικής κοινότητας του Βελγίου για να πετύχουν τον σκοπό τους.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η αντιτρομοκρατική νομοθεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του PKK επειδή η οργάνωση αυτή εμπλέκεται «σε ένοπλο αγώνα κατά του τουρκικού κράτους υπό την έννοια του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».
«Η απόφαση αυτή είναι άλλο ένα δείγμα της υποστήριξης που παρέχεται σε τρομοκρατικές οργανώσεις που επιτίθενται στην ασφάλεια της Τουρκίας και στα συμφέροντά της» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Δείχνει επίσης «ότι το Βέλγιο είναι ο αδύναμος κρίκος στην Ευρώπη και στον κόσμο σε ότι αφορά τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», προσθέτει το τουρκικό υπουργείο, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία θα ασκήσει έφεση στην απόφαση. (πηγή:tvxs.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά