Η χωροταξία της ελληνικής δικαιοσύνης

Εκδήλωση με θέμα: "Η χωροταξία της ελληνικής δικαιοσύνης; Ευρωπαϊκές εμπειρίες - Υφιστάμενη κατάσταση - Προτάσεις μεταρρύθμισης" διοργανώνει το  Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του EPLO στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην Πλάκα, την Πέμπτη 28.09.2017 και ώρα 18:00.
Η ομάδα εργασίας που επεξεργάζεται το αντικείμενο “Η χωροταξία της ελληνικής δικαιοσύνης” στο πλαίσιο των εργασιών του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη θα παρουσιάσει τα πορίσματα της έρευνας της.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Γενική Επίτροπος της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Ευτυχία Φουντουλάκη.
Στην ομάδα εργασίας είναι επικεφαλής ο Σύμβουλος Επικρατείας και Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Πικραμένος και μετέχουν οι:
1. Αλκιβιάδης Φερεσίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών
2. Λάμπρος Τσόγκας, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης
3. Σπυρίδων Καποδίστριας, Πρωτοδίκης Αθηνών
Ο Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Βασίλειος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει “Σκέψεις από την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη στη Γαλλία".
Μετά την παρουσίαση των πορισμάτων της έρευνας, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Γεραπετρίτης θα παραθέσει κριτικές σκέψεις επί των πορισμάτων της μελέτης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.
Χαιρετισμό θα απευθύνει o Πρόεδρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη Νικόλας Κανελλόπουλος.
Eπιβεβαίωση παρουσίας - RSVP κα Alessia Fiumi, e-mail: afiumi@eplo.eu, τηλ: 211 311 0 674

Σχόλια

Στήρiξε το LegalNews24.gr