Η Προκήρυξη για το Διαγωνισμό των Δικαστών: Εισαγωγή 90 σπουδαστών - Οκτώβριο ξεκινούν οι γραπτές εξετάσεις

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση αρ.65573/2017 για την Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ενενήντα (90) σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατεύθυνση, ως ακολούθως:
Α. Διοικητική Δικαιοσύνη, σαράντα (40) θέσεις [μία (1) θέση δόκιμου εισηγητή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πέντε (5) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας, τριάντα τέσσερις (34) θέσεις παρέδρων Πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων].
Β. Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη, τριάντα τέσσερις (34) θέσεις παρέδρων πρωτοδικείου.
Γ. Εισαγγελείς, δέκα έξι (16) θέσεις παρέδρων εισαγγελίας.
Το προκριματικό στάδιο των εξετάσεων θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη κατά το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, και το τελικό στάδιο θα διενεργηθεί στην Αθήνα κατά τους μήνες Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους και Ιανουάριο του 2018. Το πρόγραμμα, η διαδικασία, τα εξεταστικά κέντρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο ορισμός των επιτηρητών, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, η οποία αναφέρεται στους υποψηφίους, στους όρους και τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθορίζονται με απόφαση της επιτροπής διαγωνισμού.
Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό από την 28η Σεπτεμβρίου έως και την 12η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, στη γραμματεία της Σχολής ή στη γραμματεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας.

Σχόλια