Παύση 6 μηνών σε πρωτοδίκη γιατί καθυστέρησε την έκδοση 265 αποφάσεων

Προσωρινή παύση έξι μηνών επέβαλε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε Πρωτοδίκη των Διοικητικών Δικαστηρίων που υπηρετούσε στην Νότια Πελοπόννησο, γιατί καθυστέρησε τη δημοσίευση 265 υποθέσεων την τριετία 2009-2012.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, παρά το γεγονός ότι της είχαν γίνει συστάσεις από τον Πρόεδρο του δικαστηρίου όπου υπηρετούσε,  αδιαφόρησε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, εκείνη δεν εμφανίστηκε καν ούτε υπέβαλε σχετικό υπόμνημα.
Μετά την πειθαρχική ποινή της εξάμηνης παύσης που της επέβαλε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, δημοσίευσε 170 εκκρεμείς αποφάσεις, ενώ το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.
Η ίδια ενώπιον του ΣτΕ υποστήριξε ότι αντιμετώπισε βαρύ πένθος από αιφνίδια απώλεια προσφιλέστατου συγγενικού της προσώπου, ενώ ταυτόχρονα επιδεινώθηκε η υγεία του υπερήλικα 93χρόνου πατέρα της. «Τέτοιας έκτασης χρόνου και όγκου υποθέσεων καθυστέρηση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από οικογενειακούς λόγους», αναφέρει στην απόφασή του το ΣτΕ, που επιβεβαίωσε την πρωτοβάθμια πειθαρχική ποινή.  (πηγή: naftemporiki.gr)

Σχόλια