Στο ΣτΕ κατά των POS προσέφυγαν οι δικηγορικοί σύλλογοι Δράμας και Σερρών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Δράμας και Σερρών ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που επιβάλει την καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS). Την αίτηση υπογράφουν εκτός των δύο συλλόγων, οι πρόεδροι τους, καθώς και 18 ακόμη δικηγόροι των πόλεων αυτών.
Υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει ήδη η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και δύο δικηγόροι.
Σημειώνεται ότι οι δύο σύλλογοι Δράμας και Σερρών έχουν υποβάλλει αίτημα προσωρινής διαταγής και αίτηση αναστολής της επίμαχης υπουργικής απόφασης.
Όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά της επίμαχης υπουργικής απόφασης θα συζητηθούν στην 7μελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον Πάρεδρο Ιωάννη Δημητρακόπουλο.
Οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι με την αίτησή τους υποστηρίζουν ότι η επίμαχη από 19.4.2017 υπουργική απόφαση, όσο και το άρθρο 65 του νόμου 4446/2016 που επιβάλουν την καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο Ελληνικό δίκαιο. (newsbomb.gr)
Δείτε την αίτηση ακύρωσης στο blog dikigorosdramas

Σχόλια