Η Ρωσίδα Δικηγόρος, ο γιος του Τραμπ και οι πληροφορίες κατά της Χίλαρι Κλίντον

Σε συνάντηση με Ρωσίδα δικηγόρο με πρόσβαση στο Κρεμλίνο και πληροφορίες που θα προκαλούσαν ζημιά στην Χίλαρι Κλίντον συμμετείχε ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ πριν τις Αμερικανικές εκλογές. Προσθέτει όμως ότι από τη συζήτηση δεν προέκυψε τίποτα ενώ ο πλανητάρχης δηλώνει άγνοια.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «δεν ήταν ενήμερος και δεν συμμετείχε» σε συνάντηση μεταξύ του γιου του, Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου, και μιας δικηγόρου με πρόσβαση στο Κρεμλίνο», αναφέρει η πλευρά του γιου του προέδρου.
Οι Times επισημαίνουν ότι η συνάντηση έγινε στις 9 Ιουνίου 2016 στον πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Η συνάντηση δεν απέδωσε τίποτα για την πλευρά του Τραμπ, ο οποίος ήταν τότε πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
Παρά το ότι δεν είχε αποτέλεσμα, θεωρείται η πρώτη επιβεβαιωμένη συνάντηση ανθρώπων από τον στενό κύκλο συνεργατών του Τραμπ με Ρώσους παράγοντες.
Την αποκάλυψη για τη συνάντηση έκαναν οι New York Times πριν από λίγες ημέρες, και επισήμαναν ότι η συνάντηση έγινε μετά από υποσχέσεις να δοθούν πληροφορίες στην ομάδα του Τραμπ που θα προκαλούσαν ζημιά στην Χίλαρι Κλίντον.
Επικαλούμενοι τρεις συμβούλους του Λευκού Οίκου, οι Times προσθέτουν ότι παρόντες στη συνάντηση με τη Ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια ήταν ο τότε πρόεδρος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.
Οι Times βασίστηκαν σε δήλωση του Τραμπ τζούνιορ με την οποία παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με τη Βεσελνίτσκαγια.
«Μετά τις αρχικές φιλοφρονήσεις, η γυναίκα αυτή είπε πως είχε πληροφορίες ότι άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία χρηματοδοτούσαν την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και υποστήριζαν την κυρία Κλίντον», είπε ο γιος του προέδρου, σύμφωνα με τους Times.
«Οι δηλώσεις της ήταν αόριστες, διφορούμενες, και δεν έβγαζαν νόημα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες ή αποδείξεις, ούτε προσφέρθηκε (να τις δώσει). Έγινε γρήγορα προφανές ότι δεν είχε πληροφορίες σημασίας», είπε. Πρόσθεσε μάλιστα ο ίδιος ότι οι πληροφορίες για την Κλίντον ήταν πρόσχημα και ότι σκοπός της συνάντησης ήταν να αρχίσει εκ νέου πρόγραμμα υιοθεσιών που είχε διακοπεί το 2012.
Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Μόσχα προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές ώστε να ωφεληθεί ο Τραμπ, ενώ ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθε (δυνητικά ύποπτη) σχέση με τη Ρωσία. (πηγή:protagon.gr)

Σχόλια