Το πρώτο ρομπότ δικηγόρος: Παρέχει συμβουλές σε περισσότερα από 1000 νομικά ζητήματα

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο Joshua Browder, φοιτητής σήμερα του Stanford University, δημιούργησε ένα chatbot που είχε την ικανότητα να παραδίδει εμπεριστατωμένες συμβουλές σχετικά με τη νομική διαγραφή κλήσεων που είχαν δημιουργηθεί από παράνομες σταθμεύσεις.
Μέχρι και τον Ιούνιο του 2016, το chatbot αυτό που ακούει στο όνομα DoNotPay είχε αισίως καταφέρει να "ακυρώσει" 160.000 κλήσεις παράνομων σταθμεύσεων, πράγμα που μεταφράζεται σε ένα ποσοστό επιτυχίας της τάξεως του 64%.
Στις αρχές του 2017 ο Browder ενσωμάτωσε στο πρόγραμμα του τη δυνατότητα παροχής καθοδήγησης στους αιτούντες ασύλου ΗΠΑ, Καναδά και Αγγλίας. Τώρα, το bot είναι σε θέση να παρέχει βοήθεια σε περισσότερα από 1.000 διαφορετικά νομικά ζητήματα στις 50 πολιτείες της Αμερικής.
Ο χρήστης καλείται να πληκτρολογήσει το πρόβλημα του στη μπάρα αναζήτησης της ιστοσελίδας με το πρόγραμμα να απαντά, προσφέροντας σχετικούς με το πρόβλημα και την τοποθεσία του χρήστη εξωτερικούς συνδέσμους. Αφού εκείνος επισκεφθεί κάποιους από αυτούς, το chatbot ξεκινά ένα "παιχνίδι" ερωτήσεων στην προσπάθεια του να "συναρμολογήσει" ένα γράμμα ή κάποιας άλλης μορφής νομικό έγγραφο.
Σε διαφορετική περίπτωση καθοδηγεί τον ενδιαφερόμενο στην συμπλήρωση φορμών σχετικών με αιτήσεις άδειας μητρότητας, ασφαλιστικές υποχρεώσεις, προβλήματα με τον εκμισθωτή του σπιτιού, μέχρι και σχετικά με κάθε είδους παρενόχληση.
Ο Browder δεν έχει λάβει ακόμη κάποιου είδους επιχορήγηση, αλλά αυτό είναι πιθανό να αλλάξει στο εγγύς μέλλον δεδομένων των 375.000 προστίμων και 9.3 εκατομμυρίων δολαρίων που "σώθηκαν" μέχρι και σήμερα χάρη στη δημιουργία του. Το πιο πιθανό σενάριο είναι εκείνο που θέλει το δημιουργό να πετυχαίνει συμφωνία με κάποια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. (unboxholics.com)

Σχόλια