Έκτακτη Σύγκληση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων την Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στις 16 Μαΐου 2017, και ώρα 15.30 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα: «Ασφαλιστικό ενόψει νέων ρυθμίσεων».
Στις 11 Μαϊου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας για τον συντονισμό της δράσης τους κατά των νέων ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό,  στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, όπου οι εκπρόσωποι των φορέων κάλεσαν όλους τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν δυναμικά στη γενική απεργία της Τετάρτης 17ης Μαΐου 2017, κατά των νέων μέτρων της Κυβέρνησης.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής, τόνισε μεταξύ άλλων:
"Το γεγονός ότι επιβαρύνονται με νέες ασφαλιστικές εισφορές, που έχουν δημευτικά χαρακτηριστικά, όσοι έχουν περιορισμένα εισοδήματα, ακόμη και κάτω από το όριο της φτώχειας, αποδεικνύει ότι οδηγούμεθα σε αδιέξοδο. Χρειάζεται πλήρης αναθεώρηση του ασφαλιστικού. Να ξεκινήσει μια νέα συζήτηση για το ασφαλιστικό σύστημα, όπου θα συμμετέχουν κι αυτοί που θίγονται. Νικητές σε αυτό το σύστημα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνον αποτυχίες». 
Στο μεταξύ ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε αποχή των μελών του την Τετάρτη 17 Μαϊου 2017.

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά