Εμφύλιος στην Ένωση Δικαστών: Βαριές κατηγορίες στη μειοψηφία του ΔΣ

Δεν έχει τέλος ο εμφύλιος μεταξύ των δικαστών με αφορμή διάφορα ζητήματα που απασχολούν το σώμα. Με ανακοίνωση (24/3/2017) η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας καταφέρεται με σκληρές εκφράσεις κατά της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης. Είναι ενδεικτικό ότι η ανακοίνωση φέρει τον τίτλο «Η δημιουργία τεχνητής έντασης σε δικαστήρια της χώρας είναι μοναδικό μέλημα της μειοψηφίας του ΔΣ».
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο θέμα της ανάληψης καθηκόντων υποθηκοφύλακα από τους Ειρηνοδίκες και στο ότι το Προεδρείο της Ένωσης το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε έναν αγώνα ακύρωσης της διάταξης του ν. 4456/2017 που μετατρέπει τους Ειρηνοδίκες σε προϊσταμένους των νέων εμμίσθων υποθηκοφυλακείων της Χώρας, με κατάθεση υπομνημάτων και παράσταση στις Ολομέλειες των Πρωτοδικείων της Χώρας επικαλούμενο την αντισυνταγματικότητα του άρθρου 32 του παραπάνω νόμου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η μειοψηφία του ΔΣ εντελώς υποκριτικά ζητάει τη σύγκληση του ΔΣ για να «αντιμετωπίσουμε την διόγκωση του φαινομένου των αναφορών και μηνύσεων σε βάρος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών» τη στιγμή που όταν ήταν Προεδρείο σε ολόκληρη την θητεία τους εξέδωσαν μία ανακοίνωση στήριξης συναδέλφου, στις 26 Φεβρουαρίου 2016, που εντελώς συμπτωματικά ήταν η στήριξη της Προέδρου του Αρείου Πάγου στην αντιδικία της με τον κ. Τσακυράκη!» 
Η μακροσκελής ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι «σκοπός και πρόθεσή τους (ενν. της μειοψηφίας του ΔΣ) δεν είναι ασφαλώς να καταθέσουν προτάσεις, ούτε και ενδιαφέρονται για το συμφέρον του Δικαστικού Σώματος. Το ενδιαφέρον τους για τα κοινά έληξε βασικά μετά την τελευταία απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Μοναδικό τους μέλημα τώρα είναι να δημιουργούν εντάσεις και διαιρέσεις μεταξύ των συναδέλφων. Ό,τι δεν κατάφεραν με την δημιουργία της Αντι-Ένωσης επιχειρούν να το πραγματοποιήσουν τώρα. Οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν τα αληθινά τους κίνητρα, να τους απομονώσουν και να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς και στην αποτελεσματικότητα του Προεδρείου».

Σχόλια