Ξεκίνησαν σημαντικές δίκες για σοβαρά κακουργήματα

Δίκη Καρέλι: Ξεκίνησε η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλια Καρέλι. Από τους 14 κατηγορούμενος μόνο οι δύο παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποίησαν βία. Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι βασάνισαν τον κρατούμενο, ως αντίποινα για τη δολοφονία που διέπραξε σε βάρος του συναδέλφου τους,
Γιώργου Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Δίκη Marfin: Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας άρχισε μετά από έξι χρόνια η δίκη για τον εμπρησμό στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην Σταδίου και στο βιβλιοπωλείο Ιανός, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μία έγκυος γυναίκα 4 μηνών. Στο εδώλιο κάθισαν δύο κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν κατά περίσταση σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας.
Δίκη Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Συνολικά 35 κατηγορούμενοι αναμένεται να λογοδοτήσουν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η υπόθεση αφορά σε  δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο 2008 - 2010, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν κατά περίσταση είναι για απιστία και απάτη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. (πηγή: naftemporiki.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά