Εξαρτήσεις: Μεταξύ ποινικής καταστολής και θεραπείας

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος: «Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις» η Νομική Σχολή ΑΠΘ  και το Τμήμα Νομικής του Παν. Λευκωσίας, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Εξαρτήσεις: Μεταξύ ποινικής καταστολής και θεραπείας».
Ομιλητές: - Στέφανος Παύλου, καθηγητής ποινικού δικαίου στο ΔΠΘ: «Η ποινική μεταχείριση των εξαρτημένων κατά τον ν. 4139/2013. Η (επιτυχής;)
οριοθέτηση της χρυσής τομής μεταξύ καταστολής και θεραπείας»
- Λάμπρος Μαργαρίτης, καθηγητής ποινικού δικαίου στο ΑΠΘ: Δικονομική μεταχείριση εξαρτημένων χρηστών ναρκωτικών ουσιών
- Δήμητρα Σορβατζιώτη, επ. καθηγήτρια ποινικού δικαίου στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας: «Η εξάρτηση από τα τυχερά παιγνίδια ως κίνητρο εγκληματικότητας - Νόμιμες εξαρτήσεις & παράνομες συμπεριφορές"
- Γεράσιμος Παπαναστασάτος, Υπεύθυνος Τομέα Έρευνας ΚΕΘΕΑ, Μέλος της Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Horizontal Drug Group της Ε.Ε., στην Commission of Narcotic Drugs του ΟΗΕ και τουBureau of Pompidou Group του Συμβουλίου της Ευρώπης: "Σύγχρονα διλήμματα της κατάχρησης ψυχοδραστικών ουσιών"                
Τη συζήτηση συντονίζει η Ε. Συμεωνίδου – Καστανίδου, καθηγήτρια ποινικού δικαίου στο ΑΠΘ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 5.30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη (Κατούνη 12 – 14 – Λαδάδικα) 
Το πρόγραμμα εδώ

Σχόλια