Σε δίκη για κακούργημα παραπέμπεται ο δήμαρχος Πύργου

Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής για τις υπεράριθμες προσλήψεις στο Δήμο κατά τη θητεία του την περίοδο 2002 - 2006. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πάτρας, ο δήμαρχος Πύργου  κατηγορείται για υπεράριθμες προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, το φθινόπωρο του 2006. Όπως αναφέρει το site Patrisnews, οι υπάλληλοι θα εργάζονταν σε δημοτικά έργα με αυτεπιστασία. Το Συμβούλιο Εφετών απάλλαξε τον κ. Λιατσή και όλους τους
άλλους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες από το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στη λήψη από πλευράς του Δήμου εικονικών τιμολογίων από προμηθευτές και εργολάβους.
Έπειτα από οκταετή ανάκριση, το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Πάτρας κατέληξε στην απόφαση του και εξέδωσε το υπ. αριθμόν 155/2015 βούλευμα που έχει δύο σκέλη. Το πρώτο, που αφορά στη λήψη εικονικών τιμολογίων από το Δήμο Πύργου κατά έτη 2003, 2004, 2005 και 2006, είναι αθωωτικό και για τους 23 κατηγορούμενους που συμπεριλαμβάνονταν στην πολυσέλιδη δικογραφία. Στο δεύτερο που σχετίζεται με τις προσλήψεις δεκάδων εργαζομένων στο δήμο για δύο έργα αυτεπιστασίας παραπέμπει σε δίκη το δήμαρχο Πύργου, κρίνοντας ότι ο αριθμός των προσληφθέντων ήταν υπεράριθμος για το μέγεθος των συγκεκριμένων έργων με συνέπεια να ζημιωθεί οικονομικά ο δήμος. Η εισήγηση του Εισαγγελέα Εφετών ήταν απαλλακτική και για το θέμα της αυτεπιστασίας. (in.gr)

Σχόλια

Αρθρογραφία

Αρθρογραφία
του Γιώργου Καζολέα, Δικηγόρου