Aποζημίωση 326.000 ευρώ σε εργαζόμενη νοσοκομείου που τραυματίστηκε από πτώση κλαδιού

Το ποσό των 60.150 ευρώ εφάπαξ υποχρεούται να καταβάλει διοίκηση νοσοκομείου σε εργαζομένη του, ως αποζημίωση για τα όσα υπέστη όταν έπεσε πάνω της μεγάλο κλαδί δέντρου, το οποίο βρίσκονταν στο προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Εκτός από την εφάπαξ αποζημίωση το Νοσοκομείο  θα πρέπει να καταβάλλει στην άτυχη εργαζόμενη και 500 ευρώ κάθε μήνα μεχρι του ποσού των 266.000 ευρώ. Την απόφαση εξέδωσε  το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο απέρριψε την αίτηση του νοσοκομείου και επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου που ενέκρινε την καταβολή της αποζημίωσης στην εργαζόμενη.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ιστορικό της απόφασης, τη στιγμή που η γυναίκα έβγαινε από το κτίριο του νοσοκομείου λόγω του ισχυρού ανέμου, έσπασε μεγάλο κλαδί ευκαλύπτου το οποίο έπεσε πάνω της, προκαλώντας της κατάγματα στην αυχενική και θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και στο πόδι καθώς και κακώσεις στο κεφάλι. Το αποτέλεσμα ήταν η άτυχη γυναίκα να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση με τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας κλπ.
Μετά την περιπέτειά της αυτή και με αφορμή τα όσα υπέστη, η γυναίκα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και το δικαστήριο έκρινε ότι ο τραυματισμός οφείλεται σε υπαιτιότητα των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου που δεν μερίμνησαν, αν και είχα σχετική υποχρέωση, για τη συντήρηση, φροντίδα και έγκυρη αποκοπή των επικίνδυνων κλαδιών. Και αυτό παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί και αλληλογραφία του νοσοκομείου με σχετική υπηρεσία του Δήμου για την επικινδυνότητα τω υψηλών δένδρων και ζητείτο άδεια κλαδέματος τους.΄Η αγωγή έγινε εν μέρει δεκτή για αποζημίωση 60.150 ευρώ εφάπαξ και την υποχρέωση καταβολής μηνιαίως 500 ευρώ έως του ποσού των 266.000 ευρώ. (gazzetta.gr)

Σχόλια