Ταμείο Νομικών: Οικονομική ενίσχυση 20 εκ. ευρώ από άλλο ταμείο για την αντιμετώπιση του ελλείμματος

O Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Μετά από συνεννόηση  του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Β. Αλεξανδρή και της διοίκησης του Τομέα Ασφάλισης Νομικών με τα αρμόδια υπουργεία, αποφασίσθηκε η χρηματοδότηση του Ταμείου από τον Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) προκειμένου να καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις στους 22.111 δικαιούχους τους επόμενους μήνες.
Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημ. Μάρδας, δίδεται στο ΤΑΝ που ανήκει στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων(ΕΤΑΑ), οικονομική ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ προκειμένου, όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση, να καλυφθεί μέρος από το έλλειμμα που έχει προκύψει στο Ταμείο Νομικών. Η μεταφορά του ποσού θα γίνει σε δύο ισόποσες δόσεις των 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η πρώτη έχει ήδη καταβληθεί.
Ο ΔΣΑ επισημαίνει ιδιαίτερα την άμεση ανταπόκριση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου στο αίτημα του για κάλυψη των αναγκών του Ταμείου για τους επόμενους μήνες, ώστε  να μην χρειασθεί να γίνει ανάλωση των αποθεματικών του Ταμείου που βρίσκονται κατατεθειμένα στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ας σημειωθεί επίσης ότι το Ταμείο Νομικών συμμετέχει και συμμετείχε με εισφορές προς το ΑΚΑΓΕ από τη πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, το 2007, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει λάβει καμία παροχή από αυτό, σε αντίθεση με άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά