Απαράδεκτες συνθήκες κατάθεσης δικογράφων στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Δεν είναι δυνατό το έτος 2014 να στήνεται ο δικηγόρος σε τρεις διαφορετικές ουρές (μία για το γραμμάτιο προείσπραξης, μία για τον προσδιορισμό δικασίμου και μία για την κατάθεση) για να καταφέρει να διεκπεραιώσει μια κατάθεση δικογράφου στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Η διαδικασία είναι γενικά προβληματική αλλά τις μέρες που ακολούθησαν όταν και επαναλειτούργησε το Πρωτοδικείο μετά την αναστολή λόγω των εκλογών είναι δραματική. Πολύωρη αναμονή και ορθοστασία σε ουρές που εκτείνονται στις σκάλες των ορόφων και σε υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι συνθήκες εργασίας επιστημόνων σε ευρωπαϊκό κράτος.  Και κάποτε θα πρέπει να τελειώνει ο γραφικός αναχρονισμός με τις σφραγίδες και τα πολύχρωμα ένσημα πάνω στα δικόγραφα.  Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει άμεσα να διευκολύνει τη διαδικασία κατάθεσης δικογράφων στο Πρωτοδικείο. Δεν υπάρχει πολυτέλεια για χαμένες ώρες στην ήδη επιβαρυμένη και απαιτητική δικηγορική εργασία.
Σχετική επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε και ο ΔΣΑ προς την πρόεδρο του τριμελούς συμβουλίου διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών με το εξής περιεχόμενο: "Η παράταση της μη λειτουργίας των υπηρεσιών του Πρωτοδικείου Αθηνών εξαιτίας των εκλογών και των καταμετρήσεων είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία απαράδεκτων έως βάρβαρων συνθηκών στα γραφεία κατάθεσης δικογράφων και επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων, για τους συναδέλφους δικηγόρους, αλλά και για τους λιγοστούς υπαλλήλους που προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν. Οι συνθήκες αυτές δεν τιμούν κανέναν μας, γι’ αυτό ζητάμε την άμεση επέμβασή σας ώστε με την τοποθέτηση των καταλλήλων υπαλλήλων να αποφορτισθεί η κατάσταση".

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μηπως πρεπει και οι συναδελφλοι να μαθουν να χρησιμοποιουν την ηλεκτρονικη καταθεση ??? Μηπως η τελευταια να επεκταθει σε ολες τις διαδικασιες ????
Αν θελετε λυση ουσιας, αυτη ειναι η πιο ευκολη και αμεσα εφαρμοσιμη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο γραφικός αναχρονισμός με τις σφραγίδες και τα πολύχρωμα ένσημα έχει ήδη τελειώσει συνάδελφε, εμείς δε λέμε να το καταλάβουμε.... Γιατί δεν καταθέτετε ηλεκτρονικά; Επίσης γιατί δε βγάζετε το γραμμάτιο από την άνεση του υπολογιστή σας ώστε να έχετε 2 αντί για 3 ουρές; Συμφωνώ με τις απαράδεκτες συνθήκες στα δικαστήρια, αλλά ας βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας όπου μπορούμε...
Ο χρήστης Legalnews24.gr είπε…
Το κείμενο προέκυψε από δεκάδες email συναδέλφων αναγνωστών που διαμαρτύρονται για το θέμα των συνθηκών κατάθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών και δεν είναι βιωματικό. Σας θυμίζω επίσης ότι οι αντίστοιχες συνθήκες κατάθεσης στα περισσότερα πρωτοδικεία της χώρας είναι περισσότερο πολιτισμένες και γι αυτό δεν έχει διαμαρτυρηθεί ποτέ κανένας. Τέλος, το ότι παρέχεται πλέον μια νέα δυνατότητα κατάθεσης (ηλεκτρονική) δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια όταν κάτι δεν δουλεύει σωστά. Ευχαριστούμε για τα σχόλια.