Αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών ζήτησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Eπιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Αθανασίου απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητάει την αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης για την δεύτερη Κυριακή των εκλογών στις 25 Μαϊου 2014, δεδομένου του δύσκολου και απαιτητικού έργου που θα κληθούν να επιτελέσουν για ακόμη μια φορά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα στα περισσότερα από τα οποία θα υπάρχουν για πρώτη φορά τρεις (3) κάλπες, μία για τις ευρωεκλογές και δύο για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές. Η επιστολή έχει ώς εξής: "Στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 αποδείχθηκε πόσο επίπονο ήταν το έργο των δικαστικών αντιπροσώπων με δύο κάλπες και αυξημένο αριθμό σταυροδοσίας σε εκλογικές περιφέρειες, που οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές, σε πολλές περιπτώσεις έφταναν σε διψήφιο αριθμό και οι υποψήφιοί τους συνολικά υπερέβαιναν τους χίλιους.
Αποδείχθηκε επίσης τουλάχιστον ατυχής η σκέψη αυτών που θεώρησαν ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα παραμείνουν 10 και πλέον ημέρες στον τόπο του εκλογικού τους τμήματος, γιατί όπως είναι φυσικό,   οι δικαστικοί αντιπρόσωποι επέστρεψαν στην έδρα τους και θα μεταβούν στο εκλογικό τους τμήμα για δεύτερη φορά για τις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014.
Οι εκλογές αυτές θα είναι το ίδιο αν όχι περισσότερο επίπονες με αυτές της 18ης Μαΐου 2014 γιατί στα περισσότερα εκλογικά τμήματα θα υπάρχουν τρεις κάλπες και ψηφοδέλτια με αυξημένη σταυροδοσία για τις ευρωεκλογές. 
Κατόπιν των ανωτέρω, και σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 4189/2014 εγγράφου μας, καθίσταται επιτακτική πλέον η παρέμβασή Σας για λήψη απόφασης από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών για την καταβολή των εξόδων μετάβασης των δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τους κέντρα δύο φορές και για την αύξηση του αριθμού των ημερών αποζημίωσης τουλάχιστον κατά δύο ημέρες".

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά