Έργα Αχελώου : Η συμβολή του Συμβουλίου της Επικρατείας στη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου για την ολοκλήρωση και λειτουργία τους με σεβασμό στο περιβάλλον (εκδήλωση)

Ημερίδα με θέμα «Έργα Αχελώου : Η συμβολή του Συμβουλίου της Επικρατείας στη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου για την ολοκλήρωση και λειτουργία τους με σεβασμό στο περιβάλλον», διοργανώνει η Εταιρία Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ), τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος - Αθήνα). Η ημερίδα θα αναδείξει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία του πολύπαθου έργου, την απόφαση του ΣτΕ, τις αιτιάσεις, τις εκτιμήσεις και τις δυνατότητες συνέχισης. Στην ημερίδα, την έναρξη της οποίας θα κάνει ο πρόεδρος της ΕΘΕΜ κ. Ιωάννης Καλλές, θα τοποθετηθούν στη θεματική «Έργα Αχελώου: Αντιπαράθεση σχετικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον ή διαμάχη για τις αναπτυξιακές επιλογές στη χώρα μας;» οι κ.κ.: Αλεξάκος Φώτης, μέλος Δ.Σ. ΕΘΕΜ, Περ/κός Σύμβουλος Θεσσαλίας, πρ. νομάρχης Καρδίτσας, Γκούμας Κώστας, πρ. πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κ.Ε., μέλος Δομής Υδατικών Πόρων   ΤΕΕ/Κ.Δ. Θεσσαλίας και Μπαρμπούτης Τάσος, μέλος Δ.Σ. ΕΘΕΜ, μέλος Δομής Υδατικών Πόρων ΤΕΕ/Κ.Δ. Θεσσαλίας. Για τη «Βιώσιμη διαχείριση υδατικών πόρων: Εναλλακτικές δυνατότητες για την Θεσσαλία» θα μιλήσει ο κ. Παπαγρηγορίου Σπύρος, πολιτικός μηχανικός  περιβάλλοντος, DiPL, M.Sc., M.LSH., ενώ η δικηγόρος Τροβά Ελένη θα αναδείξει, με την ομιλία της, τις «Δικαστικές περιπέτειες του Θεού Ποταμού».
Η κ. Σιούτη Γλυκερία, Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου Νομικής  Σχολής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις με θέμα: "Βιώσιμη Διαχείριση του Αχελώου: Παρελθόν - Παρόν και Μέλλον". Η ημερίδα θα κλείσει με παρεμβάσεις και συζήτηση με τους παρευρισκομένους. Θα αποδοθεί τιμητική διάκριση στους κ.κ. Κώστα Παπαστεργίου, Λάζαρο Λαζαρίδη. Πληροφορίες : Θεοδώρα Τσιτσιπά (Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων): 6972261408, ethempress@gmail.com, tsitsipa@yahoo.gr


Σχόλια