Ποινική συνδιαλλαγή, plea bargaining και διαδικασίες παράκαμψης του Συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης (εκδήλωση)

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων διοργανώνουν δημόσια συζήτηση με θέμα: "Ποινική συνδιαλλαγή, plea bargaining και διαδικασίες παράκαμψης του Συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης" την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013, ώρα 18.30 στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ρούσσου-Εμμανουήλ Παπαδάκη, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος είχε ιδιαίτερα ασχοληθεί με το θέμα και είχε την πρωτοβουλία οργάνωσης αυτής της επιστημονικής εκδήλωσης.
Ομιλητές: Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής Νομικής Σχολής, Χρίστος Μυλωνόπουλος Καθηγητής Νομικής Σχολής και Αριστομένης Τζαννετής, Καθηγητής Νομικής Σχολής.
Σκοπός της δημόσιας συζήτησης είναι να εξετάσει την προοπτική εισαγωγής θεσμών που αποβλέπουν στον τερματισμό ή στη συντόμευση της ποινικής διαδικασίας σε περιπτώσεις κατηγοριών εγκλημάτων στα οποία χωρεί ομολογία του δράστη ή αποκατάσταση της προκληθείσας βλάβης, σε συνδυασμό πιθανώς με την κάμψη της αρχής της νομιμότητας για κατηγορίες εγκλημάτων μέσης ή ήσσονος βαρύτητας. Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει αναμενόμενων να προωθηθούν συναφών νομοθετικών ρυθμίσεων από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Σχόλια