Αποφυλακίζεται ο Σακκάς μετά από 31 μήνες προσωρινής κράτησης

Μετά την δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμα του, αποφάσισε την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά μετά από 31 μήνες υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Συμφωνα με το βούλευμα, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτική διαμονή στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, στον Πειραιά, απογόρευση οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του,
χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής και αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας.
Ο Σακκάς, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, αρνείται όμως τη συμμετοχή του, προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, στις 4/10/2010. Το τελευταίο διάστημα το θέμα έγινε ευρύτερα γνωστό ακόμα και εκτός Ελλάδας, τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από τα κοινωνικά δίκτυα. Στις 4 Ιουνίου ο Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τη μη αποφυλάκισή του και από τις 17 Ιουνίου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με σοβαρά προβλήματα υγείας.  (πηγή: naftemporiki.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά