Το Έγκλημα του Εποικισμού στο Διεθνές Δίκαιο

Το βιβλίο Το "Έγκλημα του Εποικισμού στο Διεθνές Δίκαιο" του δρ.Μιχάλη Σταυρινού έρχεται να καλύψει ένα βιβλιογραφικό κενό σε έναν ραγδαία εξελισσόμενο στην εποχή μας τομέα διεθνούς παραβατικότητας. Η μελέτη αυτή εξετάζει αναλυτικά την αντιμετώπιση, της οποίας τυγχάνει ο Εποικισμός από την Διεθνή Κοινότητα, τον ΟΗΕ, το ΣτΕ, το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, τους Διεθνολόγους και τα Εθνικά Δικαστήρια.
Η έρευνα εξετάζει σε βάθος τις πλέον σημαντικές περιπτώσεις διάπραξης του Εγκλήματος του Εποικισμού, πρώτα και κύρια στο Κυπριακό, στο Παλαιστινιακό, στη Δυτική Σαχάρα,
στο Ανατολικό Τιμόρ, στο Νότιο Καμερούν, στο Βόρειο Ιράκ, στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη και στην Ναμίμπια. Ο Εποικισμός, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί Έγκλημα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο (Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας). Το βιβλίο αυτό ταπεινά συνεισφέρει στην επιδίωξη της σύγχρονης Διεθνούς Τάξης Πραγμάτων να εξοβελίσει μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της αξιοπρέπειας του Ανθρώπου. (εκδόσεις Πάργα-2013-από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σχόλια