Aνακοίνωση Σεμιναρίων από την Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών

1.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΙΝΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ επιθυμώντας να βοηθήσει κατά το δυνατόν όσα μέλη της έχουν κληθεί σε συμπληρωματικές εξετάσεις απο την Επιτροπή Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αναγνώριση της ισοτιμίας τίτλων που έχουν λάβει απο αλλοδαπό φορέα εκπαίδευσης διαμεσολαβητών, μετά απο εκπαίδευσή τους στην Ελλάδα απο τον ίδιο φορέα, οργανώνει διήμερο σεμινάριο για την προετοιμασία των ενδιαφερομένων με επανάληψη των βασικών θεμάτων της Διαμεσολάβησης.
Το σεμινάριο αυτό προσφέρεται δωρεάν απο την Ένωση στα μέλη της, τα οποία θα επιβαρυνθούν μόνο με ποσό της τάξης των 15 ευρώ για την κάλυψη του μισθώματος της αίθουσας, στην οποία θα διεξαχθεί.
Οι ημερομηνίες του σεμιναρίου είναι η Τρίτη, 2 Ιουλίου και η Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013 και τις δυο ημέρες απο  3 μ.μ. μέχρι 8 μ.μ..
Τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι αίθουσα στο ξενοδοχείο "The Athenian Callirhoe".
Σημειώνεται ότι για την διευκόλυνση των συναδέλφων που κατοικούν σε άλλες πόλεις απο την Αθήνα θα οργανωθεί live Skype conference.
Για να λάβετε μέρος είτε στο Live σεμινάριο είτε στο στο Live Skype conference (μόνο εαν είστε εκτός Αθηνών) τηλεφωνήστε στα τηλέφωνα της Ένωσης : 210 7522520 και 6938 494285 ή στείλτε e - mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση eed.mediation@gmail.com στην προσοχή της κ. Στέλλας Ευταξία.
  
2. ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "MEDIATION ADVOCACY SKILLS" 12 και 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 και  14 και 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
 Όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι, για να παραστεί αποτελεσματικά ένας δικηγόρος σε διαδικασία διαμεσολάβησης πρέπει να διδαχθεί κάποιους κανόνες που προσιδιάζουν στον εναλλακτικό αυτό τρόπο επίλυσης διαφορών και να αναπτύξει κατάλληλες δεξιότητες.
Κατά συνέπεια χρειάζεται, σε κάθε περίπτωση, αλλά ακόμη περισσότερο εκεί όπου η Νομοθεσία προβλέπει υποχρεωτική παράσταση δικηγόρων στην διαδικασία της διαμεσολάβησης, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 3898/2010, κατάλληλη προετοιμασία.
Εν όψει των ανωτέρω, η Ένωσή μας σκέφθηκε να οργανώσει δύο διήμερα σεμινάρια "Mediation Advocacy Skills". 
Θα διδάξει ο κ. Thierry Garby, Διεθνής Διαμεσολαβητής, Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών, Διαιτητής και επίτιμος Δικηγόρος Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίων. Το βιογραφικό του κ. Thierry Garby μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ 
Το ως άνω σεμινάριο δεν απευθύνεται μόνο σε διαμεσολαβητές, αλλά γενικά σε δικηγόρους. 
Το κόστος  ανέρχεται στο ποσό των  τετρακοσίων πενήντα (450) ευρώ κατ’άτομο και η καταβολή θα είναι δυνατόν να γίνει σε δυο (2) δόσεις.
 Το πιο πάνω ποσό των τετρακοσίων πενήντα (450) ευρώ κατ'άτομο περιλαμβάνει :
Την αμοιβή του εκπαιδευτή
Τα διαλείμματα καφέ καθ'όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης (non - stop)
Το φαγητό για τις δύο ημέρες.
 Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο "The Athenian Callirhoe".
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΚΑΙ 3. ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "NEGOTIATIONS IN MEDIATION" (ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ) ΟKΤΩΒΡΙΟΣ 2013
 H "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ" διοργανώνει (στην αγγλική γλώσσα) σεμινάριο με θέμα«Διαπραγματεύσεις σε σχέση με την Διαμεσολάβηση».
Οι διαπραγματεύσεις, στα πλαίσια της διαδικασίας της Διαμεσολάβησης, δηλαδή του εναλλακτικού αυτού τρόπου επίλυσης των διαφορών, που εισήχθη στην Ελληνική Νομοθεσία με τον Ν.3898/2010, είναι εξαιρετικά σημαντικές διότι καλύπτουν ολόκληρη ουσιαστικά την 4η φάση αυτής, που ονομαζεται bargaining.
Εκπαιδευτής θα είναι ο κ. Τhierry Garby, Διεθνής Διαμεσολαβητής, Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών, Διαιτητής και επίτιμος Δικηγόρος Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίων.
Αναλυτικό βιογραφικό του κ. Thierry Garby θα βρείτε, επίσης, στο www.linkedin.com.
 Θα εκπαιδευτούν τρία group ως εξής :
1o Group :  6, 7 και 8 Οκτωβρίου 2013
 2ο Group :  11, 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 και
 3ο Group : 18, 19 και 20 Οκτωβρίου 2013
 Το κόστος του σεμιναρίου είναι εξακόσια πενήντα (650) ευρώ και μπορεί να καταβληθεί σε τέσσερις (4) μηνιαίες δόσεις ως  εξής :  
1η δόση ποσού εκατόν εξήντα δυο και 0,50 (162,50) ευρώ : μέχρι την 28η Ιουνίου 2013
2η δόση ποσού εκατόν εξήντα δυο και 0,50 (162,50) ευρώ : μέχρι την 31η Ιουλίου 2013
3η δόση ποσού εκατόν εξήντα δυο και 0,50 (162,50) ευρώ : μέχρι την 30η Αυγούστου 2013 και
4η δόση ποσού εκατόν εξήντα δυο και 0,50 (162,50) ευρώ  : μέχρι την 27η Σεπτεμβρίου 2013
 Να σημειωθεί, επίσης, ότι στο σεμινάριο αυτό μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ενδιαφέρονται ανεξάρτητα από την ιδιότητα τους.
Το πιο πάνω ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ κατ'άτομο θα περιλαμβάνει :
Την αμοιβή του εκπαιδευτή
Τα διαλείμματα καφέ καθ'όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης (non - stop)
Το φαγητό για τις τρείς ημέρες.
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σχόλια