Μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα (εκδήλωση)

«Ο μετέωρος βηματισμός της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα της κρίσης» είναι το θέμα διήμερου συνεδρίου που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στον συνεδριακό χώρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Ακαδημίας 7, 6ος όροφος, Αθήνα. Το φαινόμενο της μετανάστευσης βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας από τη δεκαετία του '90, όταν η πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη σχημάτισε το πρώτο κύμα οικονομικής μετανάστευσης με την Ελλάδα ως προορισμό, το οποίο οξύνθηκε ιδιαίτερα τη δεκαετία 2000-2010 από τη μαζική εισροή μεταναστών από χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Είναι κάτι το οποίο σήμερα – συνδυασμένο με την οικονομική κρίση – δημιουργεί έντονη αντιπαράθεση σε κοινωνικό και πολιτικό φάσμα, τονίζοντας την αναγκαιότητα αναθεώρησης της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας.
Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξουν στις 10 π.μ. της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου οι κ.κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Αντώνης Καϊλής, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου Ενημέρωσης στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι κ.κ.: Άγγελος Συρίγος, Γ.Γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Βασίλης Κικίλιας, Ιατρός, Βουλευτής A΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής.
Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά